När det gäller kryptovalutor finns det en hel del olika sätt att tjäna pengar på dem, utan att egentligen behöva göra särskilt många affärer med dem på egen hand. Man kan till exempel använda sig av så kallade affiliates och det här arbetet innebär flera fördelar, både för den som ligger bakom affiliatesajten, men också för till exempel banker med kryptovalutor med mera.

 

Hur fungerar affiliates vid köp av kryptovaluta?

Ett av de allra vanligaste exemplen är affiliatesajter som länkar till andra sajter som säljer kryptovalutor. När en köpare av en valuta klickar på en av de så kallade affiliate-länkarna på sajten får affiliaten en del av den summa som köparen handlar för. Köparen behöver dock inte betala något extra för detta, utan summan betalas ut direkt från säljaren av kryptovalutan. Det är med andra ord företaget som delar med sig av sin vinst till affiliatesajten.

När det gäller just dessa sajter är det dock viktigt att tänka på att alla recensioner trots allt skrivs helt oberoende och på ett rättvist sätt, oavsett om en sajt ger bättre betalt än någon annan. Man kan räkna med att även affiliates kan få både bra och dåliga betyg beroende på hur sajten fungerar.

Att nämna affiliatelänkarna

Det är ofta bra att nämna att länkarna är just affiliate-länkar och att man tjänar en del pengar på att en användare klickar sig in på en viss sajt och köper kryptovaluta. Även om det inte drabbar köparen direkt trots att denne använder en affiliate-länk kan det vara klokt att nämna saken.

Man kan inte direkt säga att det finns några risker med affiliate-länkar men när man ska köpa kryptovalutor kan det vara mycket klokt att läsa igenom recensionerna noga så att man verkligen har koll på vilka fördelar och nackdelar de olika sidorna egentligen har.