Innan man börjar med affiliate finns det mycket som kan vara bra att tänka på. Man bör vara medveten om att det krävs en hel del tid och arbete för att få allt att fungera. När man lyckas med affiliatemarknadsföring kommer det att ge mer synlighet online och man kan dessutom tjäna en hel del extra pengar på att ha sin sajt uppe. Samarbetena ger större försäljning och dessutom kommer fler besökare att finna både affiliaten och sajten denne länkar till.

 

Hur gör man?

Om man vill bli en affiliate kan det vara klokt att gå med ett affiliatenätverk för att enkelt hålla koll på vilka man är affiliate åt, hur många som klickar på länkarna och hur mycket pengar man egentligen tjänar under en viss period. I nätverket kan man sedan enkelt finna en partner att arbeta med. Man tar kontakt med denne och får reda på hur marknadsföringen ska ske. Det kan vara så att man får en viss länk som ska läggas in, eller kanske en bild som ska länka till en webbshop eller annan sajt. Man lägger in denna på sin egen sajt och sedan är det bara att vänta på att människor börjar klicka sig vidare. Om det finns en cookie på sajten man länkar till kan man som affiliate få pengar även om en spelare väljer att handla eller registrera sig på en sajt vid ett annat tillfälle, så länge cookien finns kvar. Det gör att man kan tjäna pengar utan att man egentligen behöver göra så mycket.

Förarbete

Innan detta sker måste man dock se till att de inlägg man har skrivit är lockande att läsa och de ska dessutom uppfylla alla de krav som annonsören ställer. Det kan till exempel gälla sökord, marknadsföring och liknande som ska se ut på ett specifikt sätt.