Än idag är bloggar större än någonsin och många väljer att visa upp sina liv på bloggar, uttrycka sina åsikter eller dela sitt intresse inom någonting. Det finns många nischer inom bloggvärlden som lockar ett stort antal läsare. Bland annat hår, mode, smink och skönhet är mycket populära nischer som har många läsare. Även mammabloggar och inredningsbloggar ligger på modet. En del av dessa bloggar tjänar pengar genom att annonsera, detta är så kallad affiliate som innebär betald annonsering. Om du till exempel har en webbshop som är inriktad på inredning är det klokt att välja en affiliatebloggare med ett stort antal läsare som kan visa upp dina annonser på hemsidan eller till och med skriva ett sponsrat inlägg.

Bekräfta statistik

Innan dess att du väljer att lägga dina pengar på detta bör du dock se till att bekräfta att bloggaren verkligen har det antalet läsare som den säger sig ha. Bland annat kan du få denna information från olika hemsidor som visar bloggstatistiken men bloggaren kan även förse dig med denna information på egen hand. En del bloggare accepterar produkter istället för betalning vilket kan vara en bra idé om du har ett litet företag som är nystartat. Det finns många olika sätt att hitta affiliatebloggar på, till exempel finns det plattformar där du kan nå bloggare inom din genre som är villiga att göra sponsrade inlägg. Om du väljer att betala bloggaren i pengar kan du betala per klick till din hemsida och ge en bonus vid ett slutfört köp. Detta är ofta en deal som fungerar bra för det allra flesta.

En affiliate är helt enkelt en sponsrad person som gör reklam för dina produkter, det är dock mycket viktigt att du väljer en bloggare som är inriktad på det du sysslar med, annars kan reklamen vara i onödan.